(The Potato Eaters“, 1885, Vincent van Gogh (1853 ~ 1890) ♥

...
(The Potato Eaters“, 1885, Vincent van Gogh (1853 ~ 1890) ♥
Коментари Харесай

Ако се безпокоиш за утре ще привлечеш към себе си това, от което те е страх ♥ Лиз БУРБО

(„ The Potato Eaters “, 1885, Vincent van Gogh (1853 ~ 1890)

♥ Вяра и молитва

Какво е вярата? Много хора бъркат религия и разбиране. Да вярваш, значи да приемаш за истина. Изживей тази истина, в случай че мислиш, че я притежаваш, в случай че е добра за теб, и я разпространявай. Тези, които са съгласни с нея, дано я одобряват за своя истина, а тези, които не са съгласни, да не го вършат. Всеки има своя истина и убеждения. Спомни си обаче, че истините и убежденията на всеки могат да се трансформират когато и да е. Тъй като ние се развиваме, би било най-малкото нелогично да имаме вяра в едно и също нещо цялостен живот. Трябва да имаме вяра в нещо, тъй като е вярно, положително, а не тъй като някой различен има вяра в това, та даже това да са твоите родители или някой доста авторитетен човек.

Вярата обаче е друго нещо. Тя е бездънен фундаментален принцип, мощ сама по себе си, обвързвана непосредствено с нашата душа и с нашия вътрешен БОГ. Светото писание я дефинира като „ удостоверение на нашите очаквания и доказателство за невидимото “. Когато си воден от религия, ти си сигурен, че ще получиш това, което желаеш. В това се състои разликата сред религия и разбиране.

Един популярен човек на име ИСУС е пристигнал на Земята, с цел да научи хората на ЛЮБОВ и ВЯРА. Крайно време е да живеем съгласно неговото обучение. Всъщност е трябвало да изминат 2000 години, с цел да стартират хората да схващат посланието му и да почувстват силата му. Да имаш религия, значи да вярваш с непоколебимо доверие в съществуването на БОГ.

Учили са ни да се молим с думите: „ Господи, помогни ми. “ Трябва да осъзнаем, че когато се молим по този метод, ние в действителност се обръщаме към БОГА вътре в нас. Ако мислиш за БОГ като за далечна същина, която би трябвало да се занимава с цялата Земя, ще ти бъде по-трудно да повярваш, че един ден молбите ти ще бъдат изпълнени. Дали той в действителност ще има време за теб, в случай че се занимава със седем милиарда души на планетата? Много значимо е да признаеш съществуването на твой личен вътрешен БОГ, т.е. ОТЕЦ БОГ, този, който живее в сърцето ти, и БОГА на всички, които те заобикалят. Когато ти се възприемаш за живо проявяване на БОГ и повярваш в тази велика мощ вътре в теб, ще можеш да постигнеш всичко, което желаеш. Това е вярата.

Има една история, която доста обичам и която добре разказва какво съставлява вярата. Едно малко селце страдало от огромна суша и фермерите се безпокоели за реколтата. След неделната работа те поискали съвет от свещеника: „ Трябва да създадем нещо, по този начин не може. Не е валяло от месец. Губим реколтата. Какво можем да създадем? “ Свещеникът дал отговор: „ Молете се с религия. Не забравяйте, че молитва без религия не е молитва. “ Фермерите се събирали няколко пъти дневно, с цел да се молят и да желаят дъжд. На идната неделя те се обърнали към свещеника: „ Отче, не става. Събирахме се всеки ден, молихме се доста и все пак няма дъжд. “ Свещеникът им дал отговор: „ Наистина ли се молихте с религия? “ Те дали отговор позитивно. А той добавил: „ Aз знам, че не сте се молили с религия, защото никой от вас не си е донесъл чадъра. “ Тази история демонстрира добре какво значи да се молиш и да действаш с религия.

Когато имаш религия, ти си уверен, че ще получиш това, което желаеш. Когато има религия, няма подозрение. Ти си сигурен. Можеш да постигнеш всичко по този метод: искаш веднъж, като си уверен, че резултатът ще пристигна. Когато искаш едно и също освен това от един път, това значи, че се съмняваш, че ще го получиш. Голямата мощ, която се крие вътре в теб, може да направи по този начин, че да се случи всичко, което желаеш. Трябва единствено да й дадеш нужното време, с цел да се появи обектът на твоята молба.

Ако произнасяш общо одобрение, без да влагаш задоволително сила - това е молитва. Ако, като се изключи че го формулираш, ти го и визуализираш - това е религия и значи, че е за теб и че се молиш с религия. Представи си резултата, към който се стремиш, почувствай го и ще го получиш. В Евангелието на Марк ИСУС е споделил: „ Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите; и ще ви бъде обещано. “ Трябва да виждаме желанията си изпълнени. Всичко е допустимо за този, който има вяра: вярата може да реалокира планини. Твоят вътрешен БОГ е обвързван с великата мощ на Вселената, която се занимава с всичко на Земята, на всички планети, в целия Космос. Огледай се към себе си. Ти можеш да развиваш вярата си, като наблюдаваш тази невероятна естетика в природата, недокосната от Човека. Дивиш се пред хубостта на залязващото слънце, на необятния океан, на спокойствието на осеяното със звезди небе. Вселената е в естетика. Слънцето изгрява всеки ден, Луната свети всяка вечер, планетите се движат в пространството, приливите и отливите се редуват. Цялата тази естетика се управлява от възвишен план. Защо и ти да не си част от това?

Всичко е подредено: това е нашето божествено завещание! Само би трябвало да поискаш! БОГ ти е дал свободно волеизявление, т.е. ти можеш да живееш както желаеш. Имаш право да поискаш всичко, което желаеш в живота, без това, което принадлежи на близък. В подобен случай поискай по-скоро нещо по-добро за теб. Вселената е великодушна и ще задоволи потребностите на всеки. Този принцип се ползва за всичко. Милиарди хора се радват на слънцето, на въздуха, на електричеството и има за всички. Защо тогава материалните богатства на Земята, платове, бижута и красиви къщи или положителните качества на индивида като самообладание, вътрешна хубост, здраве и обич да са единствено за шепа хора?

Всичко съществуващо принадлежи на всички. Само би трябвало да го поискаш. Не се опасявай, няма да лишиш другите от нищо, защото ти ще вземеш единствено това, на което имаш право. Нужно е единствено да поискаш своя дял от божественото завещание.

Вярата не идва от мозъка. Тя идва от твоето свръхсъзнание, това, за което приказвах няколко пъти и което те свързва с огромната мощ: БОГ. Можеш да си представиш БОГ като огромно слънце, като сила, която се движи, която трепти. Вярата е лъчът на слънцето, което те свързва с него. Противно на разсъдъка, вярата приема, на своя глава по какъв начин или за какво. Когато човек има вяра, той е сигурен, че ще му се даде това, което желае, и че ще се случат доста хубави неща. Всички велики творби са сътворени с помощта на вярата. Този, който желае първо да види, преди да повярва, няма религия. Малко неща щяха да съществуват на Земята, в случай че човечеството бе мислило по този метод.

Всеки път, когато казваш: „ Когато имам това или това, ще бъда благополучен, ще мога да работя “, това демонстрира липса на религия. За да имаш убеждението да поискаш това, от което имаш потребност, „ съм “ би трябвало да стои пред „ имам “. Ти решаваш какво ще те направи благополучен (съм), по-късно действаш и очакваш да се случи (имам).

Когато развиеш вярата в себе си, бъди сигурен, че тя ще повлияе върху връзките ти с другите. И това е отлично. Няма да се влияеш от хора, които не харесват живота си. Те са отрицателно и песимистично настроени. Най-накрая ще схванеш, че всичко се случва вътре в теб. Тези, които имат вяра, минават по-лесно през тестванията и сложните моменти.

ИСУС приказва за вярата по този начин: „ Затова ви споделям: Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото? Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират: и отново небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли доста по-скъпи от тях? И кой от вас може с грижене да прибави един лакът на растежа си? И за облекло, за какво се безпокоите? Разгледайте полските кремове по какъв начин растат; не се трудят; нито предат; само че споделям ви, че нито Соломон с всичката си популярност не се е обличал като един от тях. Но в случай че Бог по този начин облича полската трева, която през днешния ден я има, а на следващия ден я хвърлят в пещ, не ще ли доста повече да облича вас, маловерци. И така, не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем? (Защото всичко това търсят езичниците), тъй като небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Затова, не се безпокойте за на следващия ден, тъй като утрешният ден ще се безпокои за себе си. Доста е на деня Злото, което му се откри. ”

Тези думи на ИСУС ни подтикваш да живеем в сегашния миг. Няма изгода да се безпокоим за утрешния ден. Когато приемеш, че притежаваш нужната мощ, с цел да привличаш това, от което се нуждаеш, потребностите ти ще стартират да се задоволяват.

Ти си от хората, които се опасяват за старините си, и от тези, които считат, че би трябвало да натрупат положение в застрахователна компания? Избягваш ли да задоволяваш потребностите си през днешния ден, с цел да имаш повече на старини? Ако мислиш по този начин, ти смяташ, че имаш задоволително мощ, с цел да спечелиш пари, само че че на 60, 65 или 70 година няма да имаш. Ти приемаш, че имаш БОГ в себе си, само че вярваш, че това положение е краткотрайно, а не непрекъснато. Вярвай по-скоро, че до момента в който остаряваш, мъдростта и опитът ти ще ти разрешат да получиш още по-лесно това, което желаеш, с цел да задоволиш потребностите си. Ако избираш да спестяваш, прави го от обич, а не от боязън, единствено поради удоволствието да имаш ресурси, от които да се възползваш в дадени обстановки.

Усмихни се на живота, обкръжи се с хубост и реши какви са потребностите ти през днешния ден - това е значимото. Когато благодариш за това, което получаваш всеки ден, ти ще продължиш да получаваш. Утре зависи от през днешния ден. Ако се безпокоиш за на следващия ден, ти ще привлечеш към себе си това, от което те е боязън. В това се крие силата да създаваш. Животът ти ще потръгне, в случай че мислиш положително.

Избрано от: „ Слушай своето тяло “, Лиз Бурбо, превод Недка Капралова, изд. ЛИК, 2007
Картина: „ The Potato Eaters “, 1885, Vincent van Gogh (1853 - 1890); chinaoilpaintinggallery.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР